Hoe assertief te worden en resultaten te krijgen!

Hoe assertief te worden en resultaten te krijgen!

Wat is assertiviteit? Ik zal deze vraag beantwoorden met een andere vraag; "Hoe assertief worden?" Deze vraag werd mij onlangs door mijn cliƫnte gesteld nadat ze vele maanden in therapie had gezeten. Na enkele weken therapie voelde ze zich erg depressief, alsof alles bergafwaarts ging, omdat ze constant ter plaatse werd gebracht door haar therapeut, die een man was. Toen ik haar vroeg wat er volgens haar ontbrak in haar relatie, zei ze dat ze het gevoel had dat ze niet echt met haar partner communiceerde en niet ondersteunend was.

Wat is assertiviteit?

Als je het gevoel hebt dat je giftig gedrag hebt ontwikkeld, zoals agressiviteit, moet je het identificeren, zodat je het kunt veranderen. Je hebt misschien geleerd om agressief te zijn of je hebt misschien wat agressief gedrag opgepikt van je ouders of andere familieleden Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus. Misschien heb je deze houding ontwikkeld als een manier om aandacht te krijgen of om bepaald gedrag te rechtvaardigen. In feite denken veel mensen dat assertiviteit over agressie gaat, maar dat is gewoon niet waar; als je wilt leren assertiever te worden met anderen, dan is de eerste stap om het probleem te lokaliseren en er vervolgens aan te werken om het te corrigeren.

Probeer dit de volgende keer dat je met een assertiviteitsdilemma wordt geconfronteerd; als je met iemand praat, ga er dan niet vanuit dat ze je zullen begrijpen. Spreek in plaats daarvan duidelijk en langzaam, met korte zinnen en woorden. Wanneer u met anderen communiceert via lichaamstaal, kunt u wegkomen met het gebruik van veel woorden, maar wanneer u probeert te communiceren via uw non-verbale communicatie, zoals lichaamstaal of gezichtsuitdrukkingen, moet u veel woorden gebruiken. Naarmate je je assertiviteitsvaardigheden in de loop van de tijd oefent, zul je beginnen te begrijpen hoe je assertiever kunt worden met anderen en je relatie zal geleidelijk aan beter worden. Onthoud dat oefening kunst baart, dus wees consistent.

Klik op deze link: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/

Related Posts